Britta Toftebjerg's blog

Ud med stress og jag - ind med ...

... fysisk og psykisk velvære

Ved du, at en af de store syndere, når vi taler om stress, er et forhøjet kortisolniveau?

Ved du, at et for højt kortisolniveau kan påvirke dit helbred?

Ved du, at kreative sysler sænker dit kortisolniveau?

 

Da jeg i 2013 med et brag gik ned med stress, var jeg fanget i frygt og skrækscenarier. Mit hjerte hamrede for fuld skrue, og mit sind var totalt formørket.

De fleste i mine omgivelser flygtede til højre og venstre, når jeg pustede mig op og skræmte dem med høje vredesudbrud og truende adfærd, hvis de kom for tæt på. Det var svært udefra at forstå det helvede, jeg befandt mig i, og jeg kunne ikke flygte fra mig selv.

 

Kursus i art journaling og gelli-plate

Kom og leg med os.

Findes der noget hyggeligere end at sidde indendørs på en kold vinterdag. Bænket med et tæppe, en kop varm te eller kakao og din artjournal.
Alle dine kunstartikler indenfor rækkevidde, din indre idébank og legebarnet fuldstændig toptunet og klar til hvad som helst.
Nej vel :-)  Læs mere ...

START-KIT til kunstdagbog

Kunstdagbog- sådan bruger du kunsten til egenterapi

Flere har spurgt mig om hvilke materialer, der er nødvendige for at starte med egenterapi. De fleste spørger, fordi jeg selv kom ud af stress blandt andet ved at bruge kunsten som terapeut.

Den grimme fase

- og kampen med min indre kritikker

Spændetrøje - Mindart.dkMåske kender du den der indre stemme, der har en tendens til at holde dig tilbage, hver gang du vover dig ud i noget nyt? Den der indre kritikker, der i yderste konsekvens er bange for, at du mister kontrol, bliver til grin, latterliggjort eller på anden måde lider skade. 

I et misforstået hensyn gør den sit bedste for at stoppe dig. Den sætter sig som en spændetrøje, der kan være svær at vikle sig ud af. Det kræver ... Læs resten her

The Ugly Phase ...

- And The Fight With My Inner Critics

jacket - Mindart. com Maybe you know the inner voice that tend to hold you back, every time you engage in something new? The inner critic that ultimately are afraid of losing control, being a fool, ridiculed or otherwise harmed. & Nbsp;

In a misguided considerations it goes a long way to stop you. It sets as a straitjacket, which may be difficult to extricate from. It requires ... Read more ...

29 faces in february 2017

29 faces challengeØvelse gør mester

Har du lyst til at blive bedre til at tegne og male ansigter, så er det bare om at fatte blyant og pensel. At blive et talent inden for portrættegning handler udelukkende om øvelse, øvelse og atter øvelse. Det er ikke altid lige nemt at komme igang og være vedholdende. Derfor har Martha fra Ayala Art lavet en fb-gruppe, hvor vi i februar tegner og maler ansigter hver dag i hele måneden, hvert år.
 
Det er gratis at deltage, og du forpligter dig ikke på nogen måder. Det er dog vældig motiverende at uploade dine tegninger og gruppen er yderst støttende.
 
Alle kan deltage både nybegyndere og øvede. Det er sjovt og du kan ikke undgå at blive bedre til at tegne og se.
 
Du kan læse mere om reglerne inde på Marthas blogindlæg her: Ayala Art Blog  og du kan deltage i fb-gruppen her: #29faces 
 

Kom frisk :)

It is getting better ...

- and it is darkest just before light breaks

To paint is a passion, and you either like it, or you do not. For me, it is my personal therapeutic space, and I can clearly see a difference in my mood and my being, during the periods in which I for one reason or another do not paint. That is why ...

Det bliver bedre ...

- og det er mørkest lige før lyset bryder frem

At male er en passion, enten kan du lide det, eller også kan du ikke. For mig er det mit eget personlige terapeutiske rum, og jeg kan tydeligt mærke forskel på mit humør og min væren i de perioder, hvor jeg af den ene eller anden grund ikke får malet. Derfor ....

Madonna

Madonna - mindart.dk

The Documented Life Project 2015 - Jeanne Olivers Class

Sometimes I try stuff that I at first glance didn't think I would have the patience to do.

And sometimes I get a lovely surprise, as this time where I did Jeanne Oliver's Class in The Documented Life Project 2015.

It was easy to follow her instructions and I just loved ... Read more ...

Collaboration with Ayala Art

Videos of the painting process

I have done a collaboration with Martha from Ayala Art.
She have mailed me a base, she has painted and I painted a base for her.
Then we finished each others paintings. It have been a lot of fun, and you can watch our videos here.

 

   Ayala art 2 - mindart.dk    

 

Pages

Subscribe to RSS - Britta Toftebjerg's blog
randomness